ייעוד ומטרות

מהיום, קל יותר לחקור ולנתח את המגוון הביולוגי של ישראל

מטרת מערכת ה-BIOGIS היא לאפשר לאנשי מקצוע ולציבור הרחב לחקור ולנתח את המגוון הביולוגי בישראל בצורה פשוטה ונוחה.
היעד העיקרי של המערכת הוא לשלב מידע קיים על ההרכב והתפוצה הגיאוגרפית של הצומח והחי בישראל במערכת מידע גיאוגרפית (GIS) אחת, נגישה לציבור (open-access). המערכת מצוידת בכלים עדכניים וידידותיים למשתמש, לניתוח נתונים והצגתם ומתבססת על בסיס נתונים דינמי המשקף את מצב המידע העדכני על התפוצה של מיני צמחים ובעלי חיים בישראל.

השותפים שלנו

מטא-דאטה - שכבות

תנאי שימוש באתר

עקרונות מנחים

נתונים במערכת זו מסופקים במסגרת העיקרון המנחה הכללי של נגישות חופשית ופתוחה למידע ולטכנולוגיה על מגוון ביולוגי.

הנתונים מסופקים במסגרת ההבנה שהשימוש בהם יתיישב באופן כללי עם הפילוסופיה של אי גרימת נזק למיני בר.

בעלות

למשתמשים לא יהיו זכויות בעלות על מידע כלשהו המצוי באתר. זכויות הבעלות על המידע באתר, כולל כל זכויות הקניין הרוחני, יהיו בכל עת בבעלות פרוייקט BioGIS או ספקי הנתונים המקוריים.

שימוש בנתונים

הנתונים מסופקים על בסיס "כמות שהם"; לא חלה אחריות מטעם פרוייקט BioGIS או מטעם ספקי הנתונים המקוריים על השימוש במערכת.

הנתונים מסופקים על בסיס משתמש-קצה, כלומר, הנתונים מסופקים למשתמשים ראשוניים ואין להעבירם לגורמים שלישיים או להפיצם מחדש.

אין להשתמש בנתונים ליצירת רווח מסחרי. השימוש בנתונים ליישומים מסחריים או ליצירת רווח מותרים אך ורק לאחר מתן היתר מיוחד ממנהלי פרוייקט BioGIS ומספקי הנתונים הרלוונטיים.

אחריות לגבי הנתונים והמערכת

לא היוצרים של מערכת מידע זו על המגוון הביולוגי ולא ספקי הנתונים מבטיחים את הדיוק, המהימנות, או השלמות של הנתונים המסופקים, או את המהימנות והתפקוד של כלי התשאול של המערכת.

ציטוט

צטט/י או אזכר/י נתונים שנלקחו ממאגר הנתונים של BioGIS בצורה הבאה:

BioGIS.(year). Israel Biodiversity Information System. [http://www.biogis.huji.ac.il]